Universitatea din Oradea

UNIVERSITATEA DIN ORADEA

STUDII UNIVERSITARE DE DOCTORAT

LA CEL MAI ÎNALT NIVEL

MISIUNE ȘI OBIECTIVE CSUD

UNIVERSITATEA DIN ORADEA

VĂ INVITĂM SĂ PARTICIPAȚI LA
CONFERINȚE, PREZENTĂRI, EVENIMENTE

LOCAȚII ȘI PROGRAME

UNIVERSITATEA DIN ORADEA

AFLAȚI CUM VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE

LA O ȘCOALA DOCTORALĂ

DESPRE ADMITERE

DOCTORAT
UNIVERSITATEA DIN ORADEA

TITLUL DE DOCTOR
ESTE CONFIRMAREA VALORII TALE

CONTACTAȚI-NE ACUM

Școlile doctorale ale Universității din Oradea



Școala Doctorală de Științe Umaniste și Arte

Aveți oportunitatea de a vă dezvolta competențele, prin cercetare ştiinţifică originală, în domeniile de doctorat Filologie sau Teologie




Școala Doctorală de Geografie

Aveți oportunitatea de a vă dezvolta competențele, prin cercetare ştiinţifică originală, în domeniul de doctorat Geografie




Școala Doctorală de Istorie

Aveți oportunitatea de a vă dezvolta competențele, prin cercetare ştiinţifică originală, în domeniul de doctorat Istorie




Școala Doctorală de Sociologie

Aveți oportunitatea de a vă dezvolta competențele, prin cercetare ştiinţifică originală, în domeniul de doctorat Sociologie




Școala Doctorală de Științe Biomedicale

Puteți opta pentru a vă dezvolta competențele în domeniile de doctorat Medicină (4 ani), Farmacie (4 ani) sau Biologie (3 ani)




Școala Doctorală de Științe Economice

Puteți opta pentru a vă dezvolta competențele în domeniile de doctorat Economie, Administrarea Afacerilor sau Finanțe




Școala Doctorală de Științe Inginerești

Domenii de doctorat Agronomie, Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Inginerie Industrială, Inginerie și Management, Matematică, Inginerie electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale



MISIUNEA NOASTRĂ

UNIVERSITATEA DIN ORADEA

Misiunea Universităţii din Oradea este să ofere educaţie şi cercetare la un standard înalt de calitate într-un context naţional şi internaţional de dezvoltare socială, profesională şi, nu în ultimul rând, intelectuală a individului, și totodată de a contribui la dezvoltarea socială, economică şi culturală a oraşului Oradea.

Domeniul de doctorat Inginerie Energetică funcționează în cadrul Şcolii Doctorale de Științe Inginerești IOSUD Universitatea din Oradea, fiind un domeniu acreditat încă din anul 1994. 

Departamentul de Inginerie Energetică oferă, de asemenea, următoarele programe de formare şi dezvoltare profesională continuă:

  • Gestiunea energiei;
  • Bilanţuri electroenergetice;
  • Bilanţuri termoenergetice;
  • Cursuri de pregătire teoretică pentru autorizarea electricienilor.

Pe fondul preocupărilor și realizărilor acumulate la Universitatea din Oradea, în domeniul Inginerie Energetică, în anul 1991, prof. dr. ing. Teodor Maghiar a primit dreptul de a conduce doctorat în specializarea Electroenergetică, din cadrul domeniului fundamental “Științe Tehnice”. Menționăm că , prof. T. Maghiar a fost primul conducător de doctorat de la Universitate din Oradea, ceea ce ne permite să afirmăm faptul că domeniul de doctorat Inginerie Energetica, prin specializarea “Electroenergeticii” este primul domeniu de doctorat autorizat la Universitatea din Oradea. În intervalul 1991-1999 un număr însemnat de doctoranzi au absolvit studiile doctorale sub conducerea regretatului T. Maghiar.

În anul 1994, prof. dr. ing. Ioan Felea, a obținut dreptul de a conduce doctorate în specializarea “fiabilitate” din cadrul domeniului fundamental “științe tehnice”, fiind practic al treilea conducător de doctorat atestat la Universitatea din Oradea. Avănd în vedere faptul că domeniul de competență și cercetare științifică al prof. I. Felea este în Inginerie Electrică, temele tezelor de doctorat conduse au fost cu referire la fiabilitatea echipamentelor și instalațiilor energetice. Odată cu realizarea studiilor universitare de doctorat în anul 1999, prof. I. Felea a optat cum era firese pentru a conduce doctorate în Inginerie Energetică.

În anul 2003, obține titlul de “doctor inginer” în Inginerie Energetică, d-l Gh. Constantin Ionescu, înscris în 1996 la specializarea “fiabilitate” (prof. I. Felea) și finalizănd în domeniul inginerie energetică, ca urmare a opțiunii conducătorului de doctorat. Benefiicind de așanumitul “Ordin Miclea” (OM nr. 1805/2007), conf. dr. ing. Gh. Constantin Ionescu obține gradul de professor universitar, și concomitant dreptul de a conduce doctorate în “Inginerie Energetică”.

În anul 2022, d-l conf.univ.dr.ing. Gabriel-Valentin BENDEA obține atestatul de abilitare acordat prin Ordinului Ministrului Educației nr. 6485/29.12.2022, respectiv dreptul de a conduce doctorate în “Inginerie Energetică”

Actualmente, în cadrul SDSI, domeniului “Inginerie Energetică” există trei conducători de doctorat

  • Prof.univ.dr.ing.emerit Ioan FELEA
  • Prof.univ.ing. Gheorghe Constantin IONESCU
  • Prof.univ.dr.ing.habil. Gabriel-Valentin BENDEA

Sub aspect educațional și științific, domeniul de doctorat “Inginerie Energetică” funcționează in cadrul Departamentului de Inginerie Energetică, iar sub aspect administrativ acest domeniu este integrat în cadrul Școlii Doctorale de Științe Inginerești (SDSI).

Cercetările științifice ale cadrelor didactice și ale cercetătorilor afiliați domeniului energetic din cadrul Universității din Oradea s-au desfășurat în următoarele direcții :

  • Modelarea şi evaluarea calității, fiabilității și mentenanței instalațiilor energetice
  • Optimizarea rețelelor și sistemelor electroenergetice
  • Identificarea de soluţii pentru utilizarea eficientă a resurselor energetice regenerabile
  • Management optimal al sistemelor energetice
  • Echipamente și instalații pentru producerea, transportul și distribuția energiei electrice și termice;
  • Analiza performanțelor de fiabilitate și disponibilitate ale sistemelor energetice;
  • Modele matematice și algoritmi pentru optimizarea proceselor energetice;
  • Tehnologii eficiente de conversie a energiei;
  • Ingineria mediului şi protecţia calităţii apei,
  • Gestionarea durabilă a resurselor de apă,
  • Determinarea configuraţiei optime a reţelelor de distribuţie urbană, prin utilizarea algoritmilor genetici.
  • Optimizarea consumului de energie electrică în sistemele de alimentare cu apa,
  • Modele de prelucrare a datelor statistice pentru estimarea indicatorilor de fiabilitate a instalaţiilor hidraulice din cadrul sistemelor de alimentare cu apă,
  • Optimizarea electroenergetică a fiabilităţii structurale a reţelei de canalizare orăşenească

 

Vă rugăm să accesați periodic pagina web, pentru a fi la curent cu modificările și/sau noutățile referitoare la repartizarea locurilor pe programe de studii, criterii de admitere, etc.

Pentru vechiul site accesați https://www.uoradea.ro/Studii+Doctorat.

×

Meniu


TOP