Universitatea din Oradea

 

  Nume Email RO EN Ordin MEM

Prof.univ.dr.

Dumitru MEGHEȘAN

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. CV   Ordin
Arii de cercetare: Teologia Fundamentală şi Dogmatică. Are o activitate didactică deosebită, fiind şi un coordonator de proiecte de cercetare şi dezvoltare. A iniţiat şi conferinţe şi simpozioane interne şi internaţionale şi are o fructuoasă activitate publicistică şi editorială. Este promotorul unei teologii cu vădite deschideri ecumenice, ştiinţifice şi literare, cu puternice accente patristice şi cultural-filosofice.

Prof.univ.dr.habil.

Nicu DUMITRAȘCU

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. CV   Ordin
Arii de cercetare: Patrologia și literatura postpatristică, Misiologie şi ecumenism. Desfăşoară o bogată activitate didactică în ţară şi în străinătate, e coordonator de proiecte de cercetare şi dezvoltare, iniţiator al unor conferinţe şi simpozioane naţionale şi internaţionale şi are o intensă activitate publicistică şi editorială. Promovează o teologie a dialogului, bazată pe Părinții Bisericii și relevantă pentru o lume marcată de secularism și de efortul ecumenic. 

Prof.univ.dr.habil.

Marius ŢEPELE

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
CV   Ordin

Arii de cercetare: Istoria bisericească universală. Preocupări, teme de cercetare: perioada Bisericii primare, relaţiile dintre creştini, păgâni şi evrei în primele secole, aspecte ale dezvoltării creştinismului în statul roman.

Conf.univ.dr.habil.

Mihai BRIE

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. CV   Ordin
Arii de cercetare: Muzica bisericească monodică şi polifonică, cu predilecţie din Crişana, unde s-a afirmat în calitate de cercetătător al trecutului muzical religios din vestul României, îmbinând într-un mod fericit catedra, cercetarea muzicologică şi dirijatul coral, contribuind plenar la promovarea şi afirmarea melosului monodic şi polifonic din această parte a ţării, prin nenumărate concerte interne şi internaţionale, respectiv prin publicaţiile referitoare la personalităţile care au creionat patrimoniul muzical bisericesc din această parte a ţării

Conf.univ.dr.habil.

Miron ERDEI

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. CV    Ordin
Arii de cercetare: Omiletica, Catehetica, Didactica specialităţii şi Pedagogia. Are preocupări de cercetare în arta propovăduirii rodnice şi a învăţământului eficient, este îndrumător de programe de colaborare „Erasmus” şi „Socrates”, a participat la o serie de conferinţe şi simpozioane naţionale şi internaţionale, iar în prezent este coordonatorul unei echipe de cercetare pentru elaborarea volumului Istoria predicii în Biserica Ortodoxă Română. 
 

Prof.univ.dr.habil.

Viorel-Cristian POPA

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  CV   Ordin
Arii de cercetare: Studiul Vechiului Testament. Desfășoară activitate didactică pe disciplina predată și o bogată activitate de cercetare pe o paletă largă privind conținutul cărților Vechiului Testament, cu predilecție pe teme precum: Alegerea lui Israel ca popor al lui Iahve, profeții vechi (anteriori sau nescriitori), regalitatea iudaică, dar și aspecte privind vocația și misiunea profeților scriitori. 
 

Conf.univ.dr.habil.

Vasile-Doru FER

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  CV   Ordin
Arii de cercetare: Studiul Noului Testament. Preocupări și teme de cercetare: Isagogia cărților Noului Testament și  aprofundarea cunoștințelor referitoare la studiul cărților canonice ale Noului Testament.  Analiza mărturiilor patristice, cu referire la geneza Sfintelor Evanghelii, precum și o atentă și amănunțită exegeză a cărților canonice ale Noului Testament. Hermeneutica textului epistolelor pauline și sobornicești în cadrul tradiției cultice și misionare a Bisericii primare, și stabilirea reperelor eshatologiei pauline în raport cu eshatologia reliefată în cuprinsul Sfintelor Evanghelii.
     

 

Membri Asociați

 

Nume, Prenume Grad Didactic
 Chira Ionel Lect.univ.dr.
 Tomoiagă Florin Lect.univ.dr.
Sferlea Ovidiu Lect.univ.dr.
   

 

 

 

×

Meniu


TOP