Universitatea din Oradea

 

  Nume Email RO EN Ordin MEM

Prof.univ.dr.ing.habil. 

Ioan Mircea GORDAN

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  CV CV OMEM
Arii de cercetare: Surse noi de energie. Energia geotermală. Optimizarea randamentului utilizării energie geotermale la încălzire. Sisteme automate de încălzire cu energie geotermală. Conversia energiei geotermale în energie electrică. Energia fotovoltaică. Optimizarea randamentului de conversie, stocarea şi utilizarea energiei electrice obţinute. Sisteme de măsurare moderne. Sisteme de achiziţii de date, sisteme de traductoare. Utilizarea tehnicilor digitale în acţionări electrice. Sisteme moderne de control a acţionărilor electrice.

Prof.univ.dr.ing.habil. 

Francisc-Ioan HATHAZI

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. CV CV OMEM
Arii de cercetare: 

Aplicații ale microundelor. Aplicații ale tehnicii microundelor, Influența microundelor asupra țesuturilor biologice, imagistică în domeniul microundelor, tehnici de securitate; Ghiduri de undă. Ghiduri de undă, moduri de propagare; Surse generatoare de microunde. Oscilatoare de microunde, linii de transmisie;

Prof.univ.dr.ing. 

Teodor LEUCA

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  CV CV OMEM
Arii de cercetare: O componentă importantă a cercetării șiințifice a subsemnatului constă în analiza și modelarea numerică a câmpului electromagnetic în diverse regimuri (cvasistaționar, radiofrecvență și microunde energetice) cuplat cu cel termic, în scopul proiectării și realizării echipamentelor electrotermice specifice acestor regimuri.Totodată, o preocupare specifică în domeniul meu de activitate este și cuplarea analizei numerice a fenomenelor electromagnetice și termice cu aspecte privind optimizarea proiectării asistate, folosind diverși algoritmi de optimizare (algoritmi genetici, rețele neuronale și design of experiments), domeniu actual și modern.
 

Conf.univ.dr.ing.habil.

Livia BANDICI

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  CV CV OME
 Arii de cercetare: Activitatea mea de cercetare ştiinţifică se axeză pe următoarele direcţii: analiza numerică a câmpului electromagnetic cuplat cu cel termic în procesele de încălzire în câmp de microunde şi radio-frecvenţă; analiza numerică a câmpului electromagnetic cuplat cu cel termic în procesele de încălzire inductivă; implementarea „Green Technology”, în scopul reducerii timpilor de procesare şi pentru obţinerea unor produse de calitate; dezvoltarea de echipamente de procesare în câmp de microunde pentru obţinerea nanopulberilor.
     

 

Membri Asociați

Nume Grad Didactic
GORDAN Cornelia Prof. univ. dr. ing.
TRIP Daniel Prof. univ. dr. ing.
ȚARCĂ Radu Prof. univ. dr. ing. habil.
VESSELENYI Tiberiu Prof. univ. dr. ing. habil.
BANDICI Livia Conf. univ. dr. ing.
ȘOPRONI Vasile Darie Conf. univ. dr. ing.
MOLNAR Carmen Conf. univ. dr. ing.
ARION Mircea Ș.L. dr. ing.

 

×

Meniu


TOP